Млади майки тук. Млади майки там. Млади майки навсякъде. Някои казват, че годините между 20 и 30 са за лудост, намиране на себе си и правене на грешки. Други казват, че са родени, за да бъдат майки и това ги изпълва във всички отношения. А пък трети, които бих искала да нарека супергероини (предполагам се сещате, че веднага излиза autocorrect на тази дума), успяват да съчетаят професионалните си успехи и развитие с изграждането на семейство. Точно толкова трудно е да имаш успешна кариера, колкото е и да възпиташ (и опазиш) една добра личност.

Въпреки че моята собствена майка ме ражда, когато е само на 23, тя никога не ме съветватвала кога е правилния момент самата аз да стана родител. Колкото и да трудно приключението да имаш дете за първи път през живота си, толкова и те прави различен и по-добър в много отношения човек.

Изведнъж осъзнаваш, че не си сам и трябва да полагаш грижа за още едно същество. Изведнъж бъдещето се променя рязко и думата компромис става твое лично мото. Също така, изведнъж усещаш съвсем нова и различна мотивация – не просто да изградиш приказен живот, но и такъв, в който твоето дете ще се чувства заобградено от грижи, комфорт и щастие.

Снимка – Pinterest

От децата научаваме нови неща не само за външния свят, но и за самите себе си. Дали ще са позитивни или негативни, такива “светвания на крушката” ни карат да станем по отворени и отговорни към околните. Започваме наистина да се чудим какво означава да се изграждат семейни ценности и осъзнаваме всъщност колко е трудно това. Връщаме се назад в детството ни и виждаме и разбираме определени случки и думи по много различен (и често противоположния от преди) начин.

Има ли перфектен тайминг да станеш майка за първи път? Не.

Всички имаме свой собствен път и глава на раменете. Понякога е съдба, друг път е избор. Може би най-важното е да намерим правилната подкрепа, която да ни осигури спокойствие и усмивка.

Дали тази подкрепа ще означава честен мъж или уникални приятелки, има ли значение? Важното е да имаме вътрешен баланс и спокойствие, което нашето малко същество да усети.