Да съм секси или да не съм – това е безумният въпрос. Цялостната еволюция на женската същност? Пауза. Още има много битки пред нас и може би този път сме достатъчно въоръжени. Женската сексуалност все още е табу и тема за разкрепостените, колкото и безумно да прозвучи на учебниците по история.

Все още ако сме успели, трябва да прикриваме провокативното във външния ви вид сякаш е полезно изкопаемо. Все още е нужно да си повече мъж отколкото жена, за да събаряш бариери и стереотипи. Пури, уиски, костюм с риза без деколте? Да, точно за това говоря. Роклите са кифли. 

Не е правилно, никак даже. Имитира слагането на окови на женската същност – тежки, грозни окови без истинско значение или послание. Мога да съм права и секси едновременно. Мога да съм успешна в мъжки бизнес и да обичам червеното червило и тъмните сенки.

Мога да сключвам печеливши сделки и да нося прекалено високи токчета.

Мога да флиртувам и да давам фалшив телефонен номер накрая на бизнес среща без това да означава, че моите родители или гадже са ми дали нужните връзки и финанси. Мога да съм точно това, което искам да бъда, а Вие моята публика и крещящи фенове. 

Снимка – Pinterest

Това да съдим и клюкарим е истински наркотик за двата пола. Може би сме се родили с колективен такъв ген и мисията ни в този живот е да не му се поддаваме повече от здравословното. Има голяма разлика между това да коментираме и hate-ваме, нали така? Визуализирам шепа хора, които кимат в съгласие точно в този момент (или поне се надявам).

Нека изказваме мнение, но не слагаме женската сексуалност в килия на критика и вдигане на очи, защото това е далеч от реалността. Всяка жена е родена секси. Позволено й е да бъде точно толкова секси, колкото и успешна.

Пробвайте и не се страхувайте от погледи или задкулисни празни приказки. Нека говорят! Роклята ни харесва, идеите в главата ни също. Няма причина едното да дава спирачка на другото.

Да бъдем секси и изпълнени с идеи означава да притежаваме много от двата свята, а не да избираме между тях.

Хората, които ви обиждат най-вероятно ви завиждат. Човешката природа е изградена по този начин, така че нека просто приемем това заключение с усмивка и confidence boost. Защото го заслужаваме.