Женската красота е емблематична. Не търпи точни дефиниции. Най-ефектна е като е автентична. Безкрайни чифтове очи имат авторитет да я нарекат грандиозна или нетрадиционна. Но всяка една жена има силата да я нарече своя. Ние жените имаме толкова много модерни оръжия – може би прекалено много – с които да накараме най-добрите си черти да изпъкват повече от всякога. Дали ще бъдат highlighters, blushes, contours или старомодната суперсила на червеното червило.

Затваряме пудрата, слагаме обратно капачката на черната спирала. Следва последен поглед в огледалото (и палава усмивка). Тръгваме по улицата към поредното занятие, среща, презентация, изява пред малката камера. Знаем, че изглеждаме добре, но все пак търсим одобрение във всяко изражение, поглед и реплика. Мъжка усмивка ни кара да забързаме крачка, женски злобен поглед ни кара да погледнем надолу, и да изучаваме асфалта.

Женската красота е емблематична - не търпи дефиниции или призвания. Всеки един чифт очи има авторитета да я нарече грандиозна или нетрадиционна. Но всяка една жена има силата да я нарече своя.

Търсим, търсим и отново търсим одобрение във външния свят и забравяме да погледнем във вътрешния. А там се намират всички ключови отговори и пътища, които водят към това да се харесваме, уважаваме, обичаме. Може би най-важното е да не забравяме, че сме неповторими. Всичко от нашето чувство за хумор до формата на стъпалото ни не се среща при друг. Това трябва да ни накара да уважаваме “нашето всичко” и да се грижим за него – да приемаме недостатъците и да празнуваме съвършенствата възможно най-често.

Но кое е най-важното? Кои искаме да бъдем преди да заспим! Дали искаме да сме зависими от мъжката усмивка или женския злобен поглед – или искаме просто да гледаме напред целеустремено. Това е нашият избор за облекло и нюанс на червило днес. Скъпо “безгрешно” общество, това сме ние. Надяваме се да разбирате от личностна свобода и вот на “лично доверие”. Но това няма значение, защото ние разбираме. И това е най-важното за егоистичната (и най-сладката) усмивка в сутрешното огледало преди работа.