Ежедневието ни не е просто забързано, а в повечето пъти задушаващо (особено за младите хора с модерните професии). Постоянната нужда да си update-нат и отговорил на всички имейли (и невинаги приемливи изисквания) афектира не само емоциите ни и физическото ни здраве, но най-вече психическия ни баланс. Вътрешното чувство за баланс (и мир) е едно от най-съкровенните и скрити явления на този свят. Но пътешествието си заслужава. 

Не е нужно да ходиш на църква всяка неделя или да се молиш преди да започне вечерята (американски примери знам, но все пак!). Винаги съм била на мнение, че вярата (и религията) са вътре в нас и винаги насреща, когато се нуждаем от тласък към по-добър бъдещ момент. Изкуството да достигнеш някакви степен на spirituality в наше време може да изглежда като мисия невъзможна на повечето хора, но може би е ключа към един по-спокоен начин на живот (или просто уикенд).

Чела съм няколко книги за медитация, будизъм и силата на позитивното мислене. Трябва да призная, че накрая в главата ми стана една бездънна каша и не знаех какво точно означава нито едно от трите понятия. Медитацията е нещо интересно, което ми допадна, но са нужни години за минаване на първото ниво. Позитивното мислене ми е втора природа и винаги ще предпочитам да ме считат за наивна и лекомислена, но да не изневерявам на природата си и винаги да имам вяра както в хората, така и в един нов и по-добър ден, който предстои. 

Искам да съм честна. Ходя често на църква и съм имала моменти на абсолютна безпомощност, в които съм вдигала глава нагоре със затворени очи, молейки се за промяна. Колкото повече пораствам, толкова повече се увеличават тежестта и отговорностите на раменете ми. Понякога наистина имаме нужда да вярваме в невидима сила и да се стремим да намерим свой собствен spiritual guide на разходка в планината, любимо стихотворение или незабравим кадър от облаци. Независимо какво и къде, съветвам всеки да се опита да намери (и построи) своята spiritual страна, защото може да бъде магическо, когато повярваш и нужния тласък стане твой вечен спътник.