Оръжията с които разполагаме да променим близкото бъдеще? Тези оръжия са силни и изпълнени с потенциал. Тези оръжия са младите жени в България.

Нека отправим към тях покана на масата. Нека покажем уважение към тяхното мнение и способности. Крайно време е да чуваме, анализираме и ръкопляскаме на женски гласове.

Снимка: Pinterest

Защо българската жена трябва да е рамкирана от козметичното студио и Черешката на тортата? Българската жена е силна и кадърна. Тя винаги мисли за повече от едно неща. Тя ще помогне, ще подаде ръка. Но най-вече – българската жена се нуждае от тласък и вот на доверие, че може да допринесе към колективна промяна на едно общество.

Много български жени в сферата на модата и изкуството намериха силна подкрепа и висок брой последователи в Instagram. Не е изненада, че тези последователи се влияят от постовете, ценностната система и начина на живот на тези популярни българки. За съжаление обаче, единствените неща, които аз виждам и които се промотират са козметични процедури, продукти за отслабване и топ места за перфектните екстеншъни.

Крайно време е да се промотира интерес към политически каузи. Крайно време е младата българска жена да знае кои партии са в парламента и каква е идеологията на всяка една от тях. Крайно време е българската жена да бъде информирана не само за това къде да си направи най-добрите устни, но и за нейния политически дълг. Крайно време е да започне диалог за правата на жената в българското общество.

Снимка: Pinterest

Скъпи момичета, способни сме. Наш ред е. Ще си заслужава.

Белият кон е избягал. Не ни е нужен. Всичко, от което се нуждаем е вътре в нас. Просто трябва да го събудим.