За нас

Защо българската жена трябва да е рамкирана от козметичното студио и Черешката на тортата? Българската жена е силна и кадърна. Тя винаги мисли за повече от едно неща. Тя ще помогне, ще подаде ръка. Но най-вече – българската жена се нуждае от тласък и вот на доверие, че може да допринесе към колективна промяна на едно общество.

Много български жени в сферата на модата и изкуството намериха силна подкрепа и висок брой последователи в Instagram. Не е изненада, че тези последователи се влияят от постовете, ценностната система и начина на живот на тези популярни българки. За съжаление обаче, единствените неща, които се промотират са козметични процедури, продукти за отслабване и топ места за перфектните екстеншъни.

Крайно време е да се промотира интерес към политически каузи. Крайно време е младата българска жена да знае кои партии са в парламента и каква е идеологията на всяка една от тях. Крайно време е българската жена да бъде информирана не само за това къде да си направи най-добрите устни, но и за нейния политически дълг. Крайно време е да започне диалог за правата на жената в българското общество.

Казвам се Елина Боева и затова създадох платформата “Наш Ред”. Целта на този уебсайт (www.nashred.com) е да вдъхновява млади българки (и млади хора) да се интересуват повече от политически и социални теми, да са будни и активни граждани. 

Социалната политика в България е невидима, жадна и нетърпелива. Липсва нещо фундаментално – прякото обръщение към младата българска жена. Липсва даване на важност на ежедневните, социалните, културните препятствия, с които се сблъсква младата българска жена. Те са много и изискващи. Нуждаят се от революция. Как виждам бъдещето на България? Жени лидери в българската политика, които имат директен диалог с жените в тълпите. 

Да, има много сфери за развитие. Светът никога не е бил по-свързан и интимен. Но има ли нещо по-сладко от това да промениш собствения си дом в положителна светлина? Има ли нещо по-сладко от това да започнеш промяната знаейки, че си от печелившата страна? Нека започнем диалогът. Наш ред е.